Shranim ga na več načinov:
Fižol vložev v slanici:
V osoljen krop stresemo očiščen in opran stročji fižol in ga kuhamo 5 minut.
Dodamo kis in vse skupaj dobro prevremo.
Vroč stročji fižol razporedimo po kozarčkih za vlaganje. Zalijemo ga z vodo, v kateri smo ga kuhali. Kozarčke tesno zapremo in pri 100 stopinjah Celzija pasteriziramo v pečici nekje 40 minut.
Pasterizirane kozarčke s stročjim fižolom ohladimo.
Hranimo jih v temnem, suhem in hladnem prostoru.
Uporabljam ga za priloge, ali solate.
ZAMRZOVANJE:
Zamrznem celega, očiščenega ali pa ga narežem na koščke. Nujno, ga je potrebno za 1 minuti potopiti v vročo (vrelo) vodo, potem pa pod hladno vodo na hitro ohladiti. Ohlajenega zapakirate v vrečke za zamrzovanje. Če ni blanširan, dobi vonj "po skrinji" in je popolnoma neuporaben!
Celega uporabljam za buranjo ali stročji fižol z gobami, narezanega pa za juhe, omake.
- vložim v kis
- vložim v slanico
- zamrznem celega
- zamrznem narezanega na koščke
- 1 kg stročjega fižola
- 1 liter vode
- 1 natanko narezana šalotka
- 1 žlica soli
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 dcl vinskega kisa
Fižol operemo, narežemo, dodamo vodo, sladkor in sol.
Skuhamo do mehkega, dodamo kis in nato naj vre še par minut. Vroče napolnimo v sterilne kozarce. Kozarce obrnemo na glavo in jih pokrijemo, da se tako ohladijo.
Hranimo jih v temnem, suhem in hladnem prostoru.
Skuhamo do mehkega, dodamo kis in nato naj vre še par minut. Vroče napolnimo v sterilne kozarce. Kozarce obrnemo na glavo in jih pokrijemo, da se tako ohladijo.
Hranimo jih v temnem, suhem in hladnem prostoru.
Fižol vložev v slanici:
- stročjega fižola
- vode
- 1 žlica vinskega kisa
V osoljen krop stresemo očiščen in opran stročji fižol in ga kuhamo 5 minut.
Dodamo kis in vse skupaj dobro prevremo.
Vroč stročji fižol razporedimo po kozarčkih za vlaganje. Zalijemo ga z vodo, v kateri smo ga kuhali. Kozarčke tesno zapremo in pri 100 stopinjah Celzija pasteriziramo v pečici nekje 40 minut.
Pasterizirane kozarčke s stročjim fižolom ohladimo.
Hranimo jih v temnem, suhem in hladnem prostoru.
Uporabljam ga za priloge, ali solate.
ZAMRZOVANJE:
Zamrznem celega, očiščenega ali pa ga narežem na koščke. Nujno, ga je potrebno za 1 minuti potopiti v vročo (vrelo) vodo, potem pa pod hladno vodo na hitro ohladiti. Ohlajenega zapakirate v vrečke za zamrzovanje. Če ni blanširan, dobi vonj "po skrinji" in je popolnoma neuporaben!
Celega uporabljam za buranjo ali stročji fižol z gobami, narezanega pa za juhe, omake.
Komentarji
Objavite komentar